Rasta nr 30 öppnar i mars 2024!

fredag 26 januari, 2024

Rasta har förvärvat Bella´s Place i Bromölla på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Rasta kommer behålla den karaktäristiska 50-talsstil som anspelar på en klassisk amerikansk diner, men driva stället under Rastas flagg och koncept.

Vi väljer att behålla den nostalgiska stilen men med Rastas koncept av gedigen husmanskost, stort utbud och tillgänglighet för såväl den tunga trafiken, privatbilisten samt lokalbefolkningen. Vi kommer även utöka med generösa öppettider och erbjuda såväl frukost, lunch och middag.” Säger Rasta Sveriges VD Mikael Tervaniemi.

Mikael Tervaniemi har själv sina rötter i Bromölla och Mjällby och har länge tittat på potentiella möjligheter i regionen. ”Det här kommer bli Rastas, i dagsläget, sydligaste anläggning och vi har länge velat utöka vår verksamhet hit och finnas utmed bl.a. E22, som är tungt trafikerad.”

Rastas affärsidé är att driva de bästa väganläggningarna med allt vad där hör till – god mat, drivmedel och servicebutiker – för alla som reser och arbetar längs Sveriges vägar.
Sedan Rastas start 1973 i Brålanda, har den svenska husmanskosten stått i fokus. Utifrån tradition och klassiska recept är husmanskosten fortsatt tillagad av riktiga kockar på Rastas alla restauranger. Utöver husmanskost erbjuds även klassiska grillrätter, hamburgare, sallader, smörgåsar, fika, gott kaffe och mycket mer. Vi har både vegetariska, veganska och allergivänliga rätter på menyn.

Idag finns restaurang, hotell, stor lastbilsparkering och automatstation på anläggningen i Bromölla. Utökningsplanerna är redan igång och först ut är att bygga en fullsorterad OKQ8-butik tillsammans med fastighetsägaren Gell Group AB. I planen finns även el-laddstationer för såväl privatbilister som den tunga trafiken.
Även hotellrummen kommer få en uppdatering.

Rasta jobbar alltid med att skapa mötesplatser, så även här, och anläggningen ska tillgodose såväl yrkeschaufförer, privatbilister, barnfamiljer, den lokala marknaden och pensionärer. Rasta Bromölla planerar att öppna upp dörrarna under februari 2024.

Affären mellan Rasta Sverige AB och Bella´s Place genomfördes i samarbete med advokatbyrån WSA.