Om oss

Rastas affärsidé är att driva de bästa väganläggningarna med allt vad där tillhör – god mat, drivmedel, butik och hotellrum – för dig som reser och arbetar längs våra svenska vägar. Vårt mål är att vara bäst på orten och bästa val på de vägsträckor där vi finns.

Rasta finns idag på 29 anläggningar längs våra stora vägar. Vi har generösa öppettider och gott om plats för alla våra gäster. Här kan du se var vi finns.

I grund och botten arbetar vi efter samma enkla affärsidé som i början av 70-talet: Att vara det bästa alternativet längs de vägar och på de orter som vi finns. Vi har behållit det som fungerar och vidareutvecklat vårt koncept efter de förutsättningar som tillkommit. Vi vet vilka krav Du som reser längs våra vägar har, och vi formar vår verksamhet för att ge Dig det Du vill ha!

Ägare

Rasta ägs av Familjen Tervaniemi och är ett, till 100%, helägt familjeföretag. Bolaget driver också restauranger, konferens- och kioskverksamhet på Nya Ullevi och Gamla Ullevi. Från 2015 ingår Skansens Restauranger och Dramatenrestaurangerna i Stockholm, samt Restaurang Trädgår´n i Göteborg och Rådhuskällaren i Malmö. Från 2017 ingår The Old Beefeater Inn, en Gastropub i Göteborgs innerstad och från 2020 Hotell Erikslund i Ängelholm. Den 1 juli 2021 ingår även Sjöcaféet Djurgårdsbron i Stockholm. Dessutom ingår flera av våra fastigheter i bolaget.

Historik

Med en karriär från dåtidens Domus-restauranger i bagaget gav sig Dan Tervaniemi ut och applicerade konceptet längs de svenska vägarna på tidigt 70-tal. Först ut var RiksRasta i Brålanda, Dalsland. Under 80-talet var Rasta den tongivande kedjan av vägrestauranger i Sverige med tjugo anläggningar. I kölvattnet av fastighetskrisen i början av 90-talet bytte Rasta ägare och namn, för att i maj 2004 åter samlas under Dan Tervaniemis ledning och Rastanamnet.

Rasta Väganläggningar omfattar idag 28 enheter runtom i Sverige.

Starka partners

På Rasta arbetar vi för att du ska få ett så bra och förmånligt besök hos oss som möjligt. Därför söker vi alltid samarbetspartners med välkända varumärken och med samma mål som oss själva: Bra service till bra kvalitet.

Vi samarbetar med några av de starkaste varumärkena på den svenska marknaden för att ge dig bästa tänkbara utbud och råvaror. Nedan ser du några av våra samarbetspartners.

BK 20110425_DynamicRibbon lm-koncern
preem liten Santa Maria texmex FÄRG M PAYOFF Svenska spel  TriumfGlass_cmyk_2010Volvokort, Volvokort uppljusat., Stendahls, Angu,