CSR

Miljö

Vi jobbar för en bättre miljö på de sätt och möjligheter vi har. Vi erbjuder flera vegetariska rätter på menyn för att få ner konsumtionen av kött. Vi erbjuder t.ex. vatten på kran istället för på flaska. Vi försöker använda så få leverantörer som möjligt för att på det sättet få ner antal lastbilsleveranser. Våra lampor har bytts ut till mer miljövänliga alternativ och vi försöker, tillsammans med våra hotellgäster att spara på tvätt av handdukar, med tanke på natur och miljö. Detta miljöarbete är föränderligt och vi jobbar varje dag mot bättre lösningar.

Levande landsbygd

Vi jobbar för en levande landsbygd. Du hittar våra anläggningar på mindre orter i den svenska myllan. Våra anställda är ofta från närområdet och Rasta är i många fall den största och kanske enda arbetsgivaren där. På alla dessa mindre orter stödjer vi den lokala idrottsföreningen och tar alltid vårt sociala ansvar. Vi jobbar med lokala leverantörer så mycket vi kan. Vi köper tex potatis och ägg av bonden samt bröd från den lokala bagaren, Vi använder oss också av hantverkare från trakten så mycket som möjligt

Våra medarbetare

Många unga börjar sin yrkesbana hos oss. Vi söker alltid extra personal för helger och sommaren. I företaget har vi många anställda som jobbat hos oss under många år och vi har de som flyttat från orten och fortsatt sin yrkesbana på annat håll. Av de som jobbar på Rasta är 75% kvinnor. Vi har också många duktiga nysvenskar bland de anställda. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda så många människor, runtom i vårt land, ett jobb, kamratskap och vetskapen om att man gör ett bra arbete.

Fairtrade

Vi på Rasta tog ett beslut redan den 11 september 2006 om att det kaffe vi serverar i våra restauranger ska vara ekologiskt. Eftersom över 80% av klimatfotavtrycken sker i ursprungsland så har vi ansett det viktigt att vara med och bidra här. 2013 uppgraderades vårt kaffe i restaurangerna med att dubbelcertifiera vårt kaffe till EU-ekologiskt och Rainforest Alliance.

2014 tog vi ytterligare ett steg. Då valde vi att i våra butiker servera våra gäster Fairtrademärkt specialkaffe. Specialkaffe är ett kaffe av mycket hög kvalitet där vi även via vår leverantör Löfbergs betalar ett högre pris för kaffet. Denna ökade intäkt kommer kaffebonden och kooperativet tillgodo.

Varje år ser vi till att en yta motsvarande 63 fotbollsplaner bevaras omställd för ekologisk kaffeproduktion. Det är vi stolta över.

Löfbergs

Rasta är stolt sponsor av: