Vår mat

Riktig Mat Längs Vägarna – Sedan 1973

Vi på Rasta tror på traditioner och riktiga recept. Därför har vi lagat riktig svensk husmanskost längs vägarna sedan starten 1973.

Hos oss hittar du alltid riktig mat tillagad av riktiga kockar, allt enligt våra gamla recept på hur svensk husmanskost ska smaka.

På Rasta erbjuder vi förutom vår mat även vägarnas bästa nybryggda kaffe från det lilla kafferosteriet Bergstrands i Göteborg. Vi har alltid nybryggt, rykande varmt kaffe och serverar ett nybakat wienerbröd, en härlig kanelbulle eller en nygjord smörgås till detta.Dessutom har vi ju också hotell, drivmedel och butiker på dom flesta anläggningarna.

Rasta är också ett miljövänligare val än andra kedjor längs vägarna då vi serverar nästan all vår mat på porslin istället för engångsmaterial. Detta gör att vi undviker över 80 ton av engångsartiklar från våra miljoner kunder varje år.

Så ta en paus, både för dig och miljön!

Vår meny är i första hand baserad på svensk husmanskost, men vi erbjuder också klassiska grillrätter, sallader och mycket mer. Vi har både vegetariska, veganska och allergivänliga rätter på menyn.

På några ställen erbjuder vi Burger King (Grums, Brålanda, Markaryd, Håby, Götene, Tönnebro och Kalmar).

Espresso House finns i Mariestad, Värnamo och Nyköping. Vi har dessutom deras kaffemoduler på flera anläggningar.

Vi har öl- och vinrättigheter på alla Rastarestaurangerna.

Nyhet! Nu erbjuder vi alltid ett vegetariskt alternativ till Dagens Rätt!

Allergier

Det blir mer och mer vanligt med känslighet mot olika sorters mat. Varje dag får vi frågor om vad som finns i vår mat. Personalen har klara direktiv hur de ska svara och hjälpa våra gäster med detta. Så vid matallergi eller matintolerans, fråga gärna personalen om hjälp.

Barnmeny

Se Alltid på Rasta

Grundmeny

(Lokala variationer förekommer)